‘House of Hiyoshi’ is a rectangle ultra minimal home in a very compact space, designed by a Japanese firm, EANA

hiyoshi_housing2_02

hiyoshi_housing2_03

hiyoshi_housing2_04

hiyoshi_housing2_05

The three-storey timber frame structure organizes its spaces by manipulating floor-to-height distances to adapt to future needs. the entry level, which has a lower ceiling, contains two bedrooms, services and storage, over a polished concrete floor foundation. A staircase leads up to the second-storey and main social space with a kitchen, living and dining room, and has a ceiling at four meters. a large full-height north-facing window stretches almost to the extents of the walls and looks out over the park, allowing the residents to be first row spectators over the natural scenery. A thinner metal staircase connects to the third level landing and rooftop terrace. a horizontal strip window reaches the entire width of the footprint allowing southern light to warm the interior, while the owners may reside in a private exterior space.

hiyoshi_housing2_06

hiyoshi_housing2_07

hiyoshi_housing2_08

hiyoshi_housing2_09

hiyoshi_housing2_10

hiyoshi_housing2_11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s